Om oss

Vi som startat och driver Vangarions lagotto uppfödning heter Ann och Tony Vangarion. Vi hittade vårt drömhus här ute på landet i Grillby år 2015. Vi packade ihop vårt pick o pack, våra (då) två hundar och flyttade, utan att tveka och något vi aldrig kommer att ångra!

Nu, äntligen kunde jag få förverkliga min dröm! Att få starta upp en kennel och föda upp denna underbara ras *Lagotto Romagnolo* i lite mindre skala med mina älskade hundar i familjär anda. Med fokus på friska, glada, snälla hundar, som får bo/starta livet här ute på landet, i en fantastiskt vacker omgivning.

Jag älskar alla mina hundar med hela mitt hjärta, som nu är tre (varav den äldsta, Pepsi, har fått flytta hem till sonen och bli extremt bortskämd som en glad pensionär:) Och det är med glädje och tacksamhet som jag nu får vara med på denna häftiga resa. Att få förlösa, vårda dessa alla helt fantastiska valpar, att följa deras utveckling från noll tills de att dom flyttar "hemifrån" och förhoppningsvis få fortsätta följa och få ha kontakt med alla deras "nya" hussar och mattar.

Jag är väldigt noga med att bara avla på hundar som är mentalt friska, har bra HD status, ögonlysta UA, testade för BFJE och epelepsi. En merit, av något slag, på den tiken jag avlar på är också relevant.

En Lagotto behöver mycket stimulering, både fysiskt och mentalt. En långpromenad (minst 1-1 1/2 timme) om dagen och någon form av mental träning (leta gömt godis, agillity övningar etc)